Over

Ik ben tekstschrijver met inzicht in organisaties, een commentator die het nieuws kan duiden en een fotograaf die herinneringen schildert met een camera.
Michel Brouwers

In een wereld waarin we worden overladen met boodschappen, meningen en beelden is het lastig zich te onderscheiden. Boodschappen verdwijnen in een eindeloze stroom informatie, meningen blijven meningen bij gebrek aan feitelijke onderbouw­ing en beelden zijn er vooral om te tonen, maar niet om gezien te worden. Als tekst­schrijver, commentator en fotograaf stel ik hoge eisen aan mijzelf. Ik wil dat teksten verhelderen, meningen de diepte ingaan en foto’s het oog strelen. Ik zorg voor de kwaliteit waarmee u opgemerkt wordt.

Expertise

Een aantal zaken zijn bepalend (geweest) voor hoe mijn werk tot stand komt:

Opleiding

Zo heb ik een Gymnasiumopleiding doorlopen, waarbij ik me heb toegelegd op talen, geografie en economie. Ook studeerde ik economie aan de Universiteit Maastricht, waar ik me bezighield met macro-economie en financiële markten. Daar heb ik tevens geleerd abstract te denken en zaken te structureren en tot in hun essentie terug te brengen. Eveneens ben ik toen begonnen met het bestuderen van menselijk gedrag, voor zover dat gaat over communicatie, intenties en belangen, waardoor ik nu organisaties kan helpen effectiever te communiceren.

Ervaring

Wat ooit begon met het nogal naar eigen inzicht schrijven van academische werkstukken is met de jaren uitgegroeid tot journalistiek commentaar. Ondertussen ben ik her en der bij organisaties commerciële teksten gaan schrijven, wat is uitgemond in het tekstschrijverschap dat ik nu bedrijf. Ik heb affiniteit met het besturen van organisaties en lees per dag zo’n 2-3 uur nieuws en achtergronden om op de hoogte te blijven. Het fotograferen heb ik me zelf over tijd bijgebracht. Ik weet nu hoe een camera te bedienen, licht te meten, composities te maken en foto’s na te bewerken.

Werkwijze

Voor mijn werk is locatie vaak onbelangrijk. Het internet zorgt immers niet alleen voor snelle interactie, maar bovendien ook nog eens voor veel informatie. Ik werk daarom overwegend online. Per mail, telefoon of via Skype. Voordat ik een opdracht aanneem, vorm ik me eerst aan de hand van de wensen, het aanwezige materiaal en de plek waar het werk zal verschijnen een beeld van het eindresultaat. Daarna leg ik meestal een eerste versie van mijn werk ter beoordeling voor, waarmee u dan kunt bepalen of de stijl en inhoud naar wens zijn.