Tekstschrijver

Als tekstschrijver help ik politiek, overheid en bedrijfsleven doelen te prioriteren en overweeg ik strategieën die passen bij een maatschappelijke context.
tekstschrijver ghostwriter copywriter

Als tekstschrijver

Tekstschrijven is beïnvloeden. Mijn teksten hebben tot doel een status quo te veranderen en om machtsverhoudingen te laten verschuiven. Ik schrijf dan ook vooral voor politiek, overheid, bedrijfsleven, niet-gouvernementele organisaties en burgers die met één van die actoren in aanraking komen.

Schrijven is maar een deel van het werk. Ik onderscheid hoofd- en nevendoelen, overweeg strategieën en maak gebruik van maatschappelijke inzichten om tot een logisch onderbouwd verhaal te komen. Met de juiste toon komt dan vanzelf de overtuigingskracht die een tekst zijn invloed laat hebben.

Diensten

U kunt bij mij terecht voor het schrijven of redigeren van:

 • Brieven, e-mails en persberichten
  U wilt een reorganisatie aankondigen? U maakt bezwaar tegen beleid van de overheid? Of bent u voornemens met kiezers of burgers te communiceren? Ik kan helpen.
 • Nieuwsbrieven, columns en blogs
  Ik schrijf als ghostwriter teksten voor bestuurders, managers en ondernemers die gaan over de richting waarin een organisatie zich beweegt. Ik maak daarbij managementtaal en abstracties begrijpelijk voor een breed publiek.
 • Opiniestukken en ingezonden brieven
  Als politiek en economisch commentator weet ik betogen te structureren en hoe die bij een specifiek publiek voor het voetlicht te brengen.
 • Teksten over beleid, ideologie en strategie
  Ik redigeer beleidsstukken en standpunten en programma’s van politieke partijen en non-gouvernementele organisaties. Ook schrijf ik over visie, missie en strategie voor bedrijven en dienstverleners in de publieke sector.
 • Titels, motto’s en slogans
  Ik bedenk titels en motto’s voor bijvoorbeeld beleidsstukken, rapportages, proefschriften, scripties en jaarverslagen. Ook schrijf ik slogans voor organisaties.

Verder schrijf ik als copywriter wervende teksten voor websites, sociale media en advertenties. Ook redigeer ik incidenteel sollicitatiebrieven, cv’s en scripties.

Tarief

Mijn uurtarief als tekstschrijver is €50 excl. BTW. Voor opdrachten spreek ik vrijwel altijd van tevoren een totaalprijs af, zodat u niet achteraf voor verrassingen komt te staan. Het best neemt u dan ook contact met me op voor een vrijblijvende prijsopgave of meer informatie.

Discretie

Een goede tekst kan niet zonder vertrouwen. In mijn werk weet ik nogal eens dingen voordat ze überhaupt openbaar zijn. Bovendien kom ik niet ver genoeg als mij te weinig wordt toevertrouwd. U kunt er vanuit gaan dat de informatie die u mij aanreikt vertrouwelijk wordt behandeld en veilig wordt bewaard.