Commentator politiek & economie

Ik schrijf als journalistiek commentator en redacteur nieuwsanalyses, commentaar, columns en essays over politiek, economie, ons gedrag en over waar het met de wereld, Nederland en Limburg heen gaat.

Als commentator politiek en economie

Als commentator, columnist en opiniemaker schrijf ik goed doordachte en genuanceerde artikelen met een hoge informatiedichtheid. In die commentaren, columns en essays analyseer ik achtergronden bij het nieuws en ontwikkelingen in de samenleving en probeer ik met originele inzichten iets toe te voegen aan het publieke debat.

Als econoom houd ik me bezig met hoe we ons inkomen verdienen en verdelen, we publieke middelen zinvol aanwenden en hoe we de samenleving inrichten. Ook lees ik dagelijks veel nieuws en achtergronden uit binnen- en buitenland. Het is door dit lezen en zelf na te denken dat nieuwe inzichten en ideeën voor artikelen ontstaan.

Nieuwste artikelen:

Alle artikelen »

Thema’s

Over Maastricht Aachen Airport, dat met een nieuwe smak belastinggeld nu toch echt van de grond zou moeten komen, schreef ik een aantal rapporten en opiniestukken, die in een dossier elders op deze website terug te vinden zijn.

Bewaarde artikelen:

Alle artikelen »

Als redacteur

Ik ben als freelance redacteur inzetbaar bij kranten, tijdschriften, online nieuwsmedia en opinieplatforms voor het schrijven van commentaar en nieuwsanalyses en voor het redigeren van opiniestukken en ingezonden brieven.

Tarieven

Mijn uurtarief als commentator is €40, wat neerkomt op een woordprijs van tussen de €0,40 en €0,50. Voor redactiewerk reken ik eveneens een uurtarief van €40.

Mijn werk als commentator is inmiddels 53 keer gepubliceerd geworden.