Artikelen onder Opinie

Maastricht Aachen Airport

Een welvarend Limburg heeft geen vliegveld Tip

1 december 2022 – Subsidie voor Maastricht Aachen Airport geeft 275 mensen een werkgarantie, voorkomt banen elders en drukt de welvaart in de rest van Limburg.

Maastricht Aachen Airport

Vliegen met een steen om de nek Tip

10 juni 2022 | Het Financieele Dagblad – Het veel te grote Maastricht Aachen Airport is te complex om door de provincie Limburg aangestuurd te worden, met alle economische schade van dien.

Maastricht Aachen Airport

Maastricht Aachen Airport sluiten kan ook later nog

24 april 2022 | De Limburger – Sluit het vliegveld nu of op een nu vast te stellen datum later. De kosten die we tot dan maken vallen in het niet bij wat we later besparen.

Economie, Wonen

Belast de stijgende huizenprijzen en we wonen goedkoper Tip

8 november 2021 – We moeten af van de fabel dat we met woningbezit vermogen opbouwen en de winsten belasten die met schaarse woonruimte worden gemaakt.

Limburg, Openbaar bestuur

Een integer bestuur is geen kwestie van gunnen Tip

5 mei 2021 | De Limburger – Limburg heeft een Integriteitskamer nodig, die ver van de politiek af staat en onafhankelijk onderzoek doet binnen provincie en gemeenten.

Maastricht Aachen Airport

Vliegveld-rijk-rekenarij

2 december 2019 | De Limburger – Als Maastricht Aachen Airport aan Limburg toevoegt wat het vliegveld zelf heeft laten uitrekenen, waarom heeft het dan nog subsidie nodig?

Maastricht Aachen Airport

Blind vliegen op een langere baan

9 november 2017 | Dagblad de Limburger / Limburgs Dagblad – De baanverlenging op Maastricht Aachen Airport moet vooral de consequenties van een gebrek aan inzicht bij de provincie Limburg uitstellen.

Limburg, Openbaar bestuur

Meer gemeentelijk dualisme

17 juli 2016 – De zaak rond de politicus Van Rey toont dat koningschappen binnen gemeentes moeten worden ingeperkt met meer dualisme en maximale termijnen.

Maastricht Aachen Airport

Tandeloze controleurs

24 juni 2016 | Dagblad de Limburger / Limburgs Dagblad – Maastricht Aachen Airport is verworden tot de onemanshow van Gedeputeerde Beurskens, terwijl Provinciale Staten machteloos toekijken.

Maastricht Aachen Airport

Gokken met een vliegveld

16 juni 2016 | Dagblad de Limburger / Limburgs Dagblad – De provincie Limburg wil Maastricht Aachen Airport ook na 2024 subsidiĆ«ren. Het plan voor MAA kent echter onveranderd zijn losse eindjes.