Tekstschrijver voor overheid, politiek & maatschappij

Ik schrijf teksten voor organisaties in de publieke sector, het maatschappelijk middenveld en voor burgers en bedrijven die iets van de overheid gedaan willen krijgen.

Voor overheid, politiek en alles eromheen

Als tekstschrijver breng ik kennis van wat er in de maatschappij, in de politiek en bij de overheid speelt samen met de kunde van het doelgericht schrijven.

Als econoom begrijp ik wat met overheidsbeleid wordt beoogd en door veel nieuws en achtergronden te lezen heb ik een goed idee van waar het met de wereld heengaat. Beide helpen me om teksten inhoudelijk sterker te maken.

Als commentator probeer ook ik anderen te overtuigen iets te denken of doen. Het daaruit voortgekomen inzicht en ruim vijftien jaar ervaring met diverse soorten tekst hebben voor een vanzelfsprekend schrijfproces en souplesse met taal gezorgd.

Soorten tekst

U kunt bij mij terecht voor het schrijven en redigeren van een:

 • open brief of brandbrief,
 • petitie of position paper,
 • persbericht of statement,
 • betoog, column, ingezonden brief of andersoortig opiniestuk,
 • whitepaper of beleidsstuk,
 • rapport of jaarverslag,
 • programma of missie, visie en strategie,
 • nieuwsbrief of blog,
 • websitetekst, folder, brochure, advertentie of tekst voor sociale media,
 • slogan, motto, titel of naam,
 • brief of email.

Staat uw tekst er niet bij of twijfelt u, neem dan contact met me op.

Vertrouwen

Als tekstschrijver voor de publieke sector lees ik dingen voordat ze openbaar zijn. U kunt er van op aan dat ik documenten vertrouwelijk behandel en veilig bewaar.

Tarieven

Mijn uurtarief als freelance tekstschrijver is €45 exclusief btw (€54,45 inclusief btw). We kunnen graag een vast bedrag voor een opdracht afspreken, waarbij binnen het budget blijven dan wel een gezamenlijke verantwoordelijkheid zal zijn.

Feedback

Ik heb al heel wat zinvolle petities, whitepapers, persberichten, betogen, brieven, rapporten, programma’s etc. gezien die helaas niet waren geschreven om gelezen te worden.

Wilt u weten hoe uw tekst ervoor staat? Stuur ‘m me en ik geef u vrijblijvend feedback.