Alle artikelen

Maastricht Aachen Airport

Een welvarend Limburg heeft geen vliegveld

1 december 2022 – Subsidie voor Maastricht Aachen Airport geeft 275 mensen een werkgarantie, voorkomt banen elders en drukt de welvaart in de rest van Limburg.

Maastricht Aachen Airport

Vliegen met een steen om de nek Tip

10 juni 2022 | Het Financieele Dagblad – Het veel te grote Maastricht Aachen Airport is te complex om door de provincie Limburg aangestuurd te worden, met alle economische schade van dien.

Maastricht Aachen Airport

Maastricht Aachen Airport sluiten kan ook later nog

24 april 2022 | De Limburger – Sluit het vliegveld nu of op een nu vast te stellen datum later. De kosten die we tot dan maken vallen in het niet bij wat we later besparen.

Economie, Wonen

Belast de stijgende huizenprijzen en we wonen goedkoper Tip

8 november 2021 – We moeten af van de fabel dat we met woningbezit vermogen opbouwen en de winsten belasten die met schaarse woonruimte worden gemaakt.

Limburg

Bloemen in Beesel of banen bij DSM?

4 augustus 2021 – DSM 3,5 miljoen euro subsidie geven zet de deur open naar chantage door andere bedrijven, die ook wel banen met subsidie willen laten afkopen.

Limburg, Openbaar bestuur

Een integer bestuur is geen kwestie van gunnen Tip

5 mei 2021 | De Limburger – Limburg heeft een Integriteitskamer nodig, die ver van de politiek af staat en onafhankelijk onderzoek doet binnen provincie en gemeenten.

Limburg, Openbaar bestuur

Limburg hoort in het strafbankje

20 april 2021 | De Limburger – Zou het na de zoveelste corruptie-affaire in Limburg niet eens anders moeten? Tijd voor het Rijk om normen en waarden te herstellen.

Maastricht Aachen Airport

Ogen dicht, vliegen maar

5 december 2019 – Hoeveel belastinggeld moet er nog in Maastricht Aachen Airport voordat het besef komt dat met een gebrek aan inzicht alle subsidie slecht besteed geld is?

Maastricht Aachen Airport

Vliegveld-rijk-rekenarij

2 december 2019 | De Limburger – Als Maastricht Aachen Airport aan Limburg toevoegt wat het vliegveld zelf heeft laten uitrekenen, waarom heeft het dan nog subsidie nodig?

Maastricht Aachen Airport

Maastricht Aachen Airport: doorschuiven of aanpakken?

14 november 2019 – Wat te doen met Maastricht Aachen Airport nu de nieuwe exploitant alweer vertrokken is? Mijn analyse voor de Provinciale Staten van Limburg.